Συνταγή για παγωτό πεπόνι

Posted on Ιούν 20 2013 - 12:14πμ by Super User

Pagoto-peponi-me-meli-kai-giaourtiΤο mye-shop συνεχίζει την «εκστρατεία» καλοκαιρινές συνταγές και αυτή τη φορά ξαναχτυπάει με… παγωτό πεπόνι!

Έτσι γι’ αλλαγή ας αφήσουμε για λίγο, το πολυαγαπημένο κατά τ’ άλλα, καρπούζι και ας δοκιμάσουμε μία διαφορετική γεύση με πεπόνι.

Τα υλικά λίγα, το αποτέλεσμα εγγυημένο (το έχουμε δοκιμάσει) και η εκτέλεση της συνταγής πανεύκολη!

 

 

Υλικά:
• 3- 4 μεγάλες φέτες πεπόνι, κομμένες σε μικρά κομμάτια
• 3 φλιτζάνια γάλα
• 5 αυγά
• 1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
• 2 βανίλιες

Εκτέλεση: Βάζετε το γάλα να κάψει, όχι να βράσει. Σε ένα μπολ χτυπάτε τα αυγά με το ένα φλιτζάνι ζάχαρη. Προσθέτετε λίγο από το καυτό γάλα στο μείγμα της ζάχαρης και των αυγών ενώ ανακατεύετε συνεχώς. Χαμηλώνετε τη φωτιά και ανακατεύετε μέχρι να δέσει, προσοχή να μη βράσει. Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε τις δύο βανίλιες. Αφήνετε να κρυώσει. Παράλληλα καθαρίζετε και κόβετε το πεπόνι. Μετά το ζυμώνετε με την υπόλοιπη ζάχαρη σ’ ένα άλλο μπολ μέχρι να λιώσει. Ρίχνετε το μείγμα πεπονιού στην κρύα κρέμα. Το μείγμα τώρα είτε το βάζετε στην παγωτομηχανή είτε το βάζετε στην κατάψυξη και κάθε μία ώρα το ξύνετε με το πιρούνι για να πάρει την κρυσταλλική μορφή του.

Και σε μία περισσότερο light εκδοχή…

Υλικά:
• 500 γραμμάρια σάρκα πεπονιού
• 400 γραμμάρια γιαούρτι
• 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
• 1 συσκευασία κρέμα γάλακτος για σαντιγί

Eκτέλεση: Καθαρίζετε το πεπόνι και το βάζετε στο μπλέντερ μέχρι να γίνει ζουμί. Μετά προσθέτετε το γιαούρτι και συνεχίζετε το χτύπημα. Χτυπάτε με μίξερ σε δυνατή ταχύτητα την κρέμα γάλακτος πολύ καλά μέχρι ν’ αφρατέψει και μετά ρίχνετε το ζαχαρούχο γάλα. Κατόπιν ρίχνετε και το μείγμα πεπονιού- γιαουρτιού και τα χτυπάτε όλα μαζί για να ενωθούν. Στη συνέχεια τοποθετείτε το μείγμα σε μεταλλικό μπολ με καπάκι από πάνω και το αφήνετε στη κατάψυξη για 6- 8 ώρες. Αν έχετε παγωτομηχανή τότε ακολουθείτε τις οδηγίες του παρασκευαστή. Σερβίρετε με τριμμένο αμύγδαλο ή φιστίκια Αιγίνης.

Καλή σας απόλαυση!