Το cheesecake είναι ένα από τα πιο φημισμένα και κυρίως αγαπημένα γλυκά. Ήδη διάσημο από την αρχαία ακόμη Ελλάδα και πριν το υιοθετήσουν οι Ρωμαίοι. Μάλιστα ο αρχαίος Έλληνας γιατρός Aegimus είχε γράψει ένα βιβλίο με δύο διαφορετικές συνταγές για cheesecake. Από αυτές η δεύτερη (που λεγόταν placenta) θύμιζε πολύ τη σημερινή εκδοχή του γλυκού.
To mye-shop σας προτείνει λοιπόν να καλέσετε τους φίλους στο σπίτι και να τους γλυκάνετε με μία περισσότερο υγιεινή και ελληνική εκδοχή του cheesecake, με γιαούρτι.
Υλικά:
• 400 γραμμάρια γιαούρτι
• μισό φλιτζάνι ζάχαρη
• 400 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
• 4 ζελατίνες
• 500 γραμμάρια τυρί κρέμα
• 2 πακέτα μπισκότα ολικής άλεσης
Εκτέλεση: Ανακατεύετε την κρέμα του τυριού με την κρέμα γάλακτος. Μουσκεύετε τις ζελατίνες σε χλιαρό νερό. Μόλις αυτές μαλακώσουν, τις βάζετε στο γιαούρτι. Προσθέτετε τη ζάχαρη και χτυπάτε με το χέρι. Αποφύγετε το μίξερ σε αυτή τη συνταγή. Παίρνετε μία φόρμα, τρίβετε σε αυτή τα μπισκότα ολικής άλεσης και τα περιχύνετε με λιωμένο βούτυρο. Περιχύνετε το γλυκό με την κρέμα που έχετε φτιάξει και το βάζετε στο ψυγείο για 24 ώρες. Πριν το σερβίρετε ρίχνετε μαρμελάδα της αρεσκείας σας (βύσσινο, φράουλα, κεράσι ή για πιο πρωτότυπη γεύση βερίκοκο!) και…
Καλή σας απόλαυση!