Συνταγή μους ανανά

Posted on Ιούν 12 2013 - 11:25μμ by Super User

glyko-giaourti-me-anana-kai-amygdalaΠαρά τις υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού, ένα περίεργο πράγμα δε μας φεύγει ποτέ η όρεξη για γλυκό. Αντιθέτως, είναι κάποιες φορές ειδικά μετά την παραλία που η επιθυμία για κάτι γλυκό γίνεται εμμονή!

Γι’ αυτές τις «δύσκολες» ώρες λοιπόν, το mye-shop σκοπεύει να σας προτείνει μία σειρά από ελαφριές, εύκολες κατά την εκτέλεση, δροσιστικές και φυσικά νόστιμες συνταγές που θα ικανοποιήσουν την επιθυμία σας για γλυκό, χωρίς να χαλάσετε τη σιλουέτα σας και διατηρώντας πάντα το κλίμα της υγιεινής διατροφής.

Αυτή τη φορά το μενού έχει μους γιαουρτιού με ανανά! Για το γλυκό θα χρειαστείτε…

Υλικά:
• 1 στραγγιστό γιαούρτι, οικογενειακού μεγέθους
• 250 ml κρέμα γάλακτος
• 1 κομπόστα ανανά
• 2 φύλλα ζελατίνας
• 1 ζελέ ανανά
• 4 κουταλιές ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση:
Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη στο μίξερ, μέχρι να γίνει σαντιγί. Τη βάζετε στο ψυγείο. Σ’ ένα κατσαρολάκι διαλύετε το ζελέ με σιρόπι κομπόστας και λίγο χλιαρό νερό. Ανακατεύετε καλά. Όταν το μείγμα κρυώσει, το ρίχνετε στο γιαούρτι. Αφού έχετε μουσκέψει τα φύλλα ζελατίνας, τα στραγγίζετε και τα βάζετε στο μείγμα. Ανακατεύετε με το χέρι σας (όχι στο μίξερ) και προσθέτετε μερικές λεπτές φέτες ανανά. Με απαλές κινήσεις ενσωματώνετε στη σαντιγί. Παίρνετε μία φόρμα ή ένα πιρέξ, στρώνετε τις φέτες ανανά στο πλάι και ρίχνετε τη μους. Διακοσμείτε με φέτες ανανά. Αν θέλετε, γαρνίρετε με καραμελωμένα αμύγδαλα ή φιστίκια Αιγίνης. Αφήνετε στο ψυγείο για 2- 3 ώρες. Σερβίρετε.

Η ίδια συνταγή μπορεί να γίνει το ίδιο νόστιμη με βερίκοκο, μπανάνα ή φράουλα.