Δροσερά homemade cocktails για να απολαύσετε στο μπαλκόνι σας

Posted on Ιούλ 16 2014 - 4:56μμ by Super User

Αφού στο προηγούμενο άρθρο, είδαμε πως θα μετατρέψεις το μπαλκόνι σου στην απόλυτα καλοκαιρινή – εξωτική γωνία της πόλης, ήρθε η ώρα να σου προτείνουμε συνταγές για home made cocktails, ώστε να κάνεις το opening night της ανακαινισμένης σου βεράντας παρέα με τους φίλους σου !

Τo My Eshop συγκέντρωσε 5 μοναδικές συνταγές για εύκολα και δροσιστικά κοκτέιλ που θα εντυπωσιάσουν του φίλους σου.

 

daquiriΚοσμοπολιταν Ρόδι Κοκτειλ

Υλικά
60 ml Βοτκα
25 ml triple sec
25 ml χυμό Ρόδι
10 ml χυμό Λαιμ

Εκτέλεση
Βάζουμε τον πάγο, τη βότκα, το triple sec, το λαιμ και το χυμό ρόδι σε ένα σεικερ και ανακινούμε καλά.
Σουρώνουμε σε ένα παγωμένο ποτήρι για κοκτειλ και διακοσμούμε με μία φέτα λαιμ..

mojitoMojito

Υλικά
1/2 λάιμ κομμένο στα 3
2 κ. γ. ζάχαρη κρυσταλλική
8 κορφές δυόσμου
50 ml ρούμι λίγη σόδα

Εκτέλεση
Σε ένα ψηλό ποτήρι χτυπήστε με ένα γουδοχέρι το λάιμ τον δυόσμο και τη ζάχαρη ωσότου λιώσει η τελευταία. Στη συνέχεια προσθέστε τριμμένο πάγο και το ρούμι. Αφού ανακατέψετε καλά ολοκληρώστε το κοκτέιλ προσθέτοντας τη σόδα και γαρνίροντας με δυόσμο.

daquiriDaiquiri φράουλα

Υλικά

4-5 μεγάλες φρέσκιες φράουλες
1 κ.σ. χυμό από lime
1 κ.γ. κρυσταλλική ζάχαρη
40γρ. άσπρο ρούμι
1/2 φλυτζάνι του τσαγιού θρυμματισμένα παγάκια

Εκτέλεση

Βάλτε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπλέντερ και χτυπήστε τα για μισό λεπτό περίπου. Σερβίρετε σε ένα κολονάτο ποτήρι για κοκτέιλ και διακοσμήστε το χείλος του με μία φράουλα και με ένα φυλλαράκι μέντας.

watermellonWatermelon Velvet

Υλικά
60ml Πράσινο Τσάι,

35ml σναπς Καρπούζι,

1/2 μεζούρα σναπς Ροδάκινο,

1/2 μεζούρα απλό σιρόπι

Εκτέλεση

Συνδυάζετε όλα τα συστατικά σε ένα σέικερ με πάγο και ανακινείτε, το σουρώνετε σε ένα παγωμένο ποτήρι κοκτέιλ και γαρνίρετε με μια φέτα καρπούζ

strawberry-daiquiriΜαργαριτα Φράουλα Δυόσμο

Υλικά
30ml Τεκιλα
30ml triple sec
2 Φράουλες
5 φρέσκα φύλλα Δυόσμου
1 ½ κουταλάκια σιρόπι αγαύη
Χυμό ενός φρέσκου λαιμ
Φρέσκες Φράουλες και φύλλα δυόσμου για γαρνίρισμα

Εκτέλεση
Χρησημοποιόντας ένα γουδοχέρι για κοκτειλ, πατάμε τις φράουλες και τα φύλλα δυόσμου σε ένα σεικερ.
Προσθέτουμε το χυμό λαιμ, το σιρόπι αγαύης, τη τεκιλα και το triple sec και γεμίζουμε με πάγο
Χτυπάμε καλά.
Σουρώνουμε σε ένα παγωμένο ποτήρι μαργαρίτας.
Και τέλος γαρνίρουμε το Μαργαριτα Φράουλα Δυόσμο, με μία Φράουλα και φύλλα δυόσμου.