Τα γλυκά του κουταλιού θα μπορούσαμε να τα κατατάξουμε στα υγιεινά σνακ. Αν και για να είμαστε ειλικρινείς θα λέγαμε καλύτερα ότι είναι η πιο υγιεινή με τη χαμηλότερη θερμιδική αξία, επιλογή σε γλυκό.
Περιέχουν μόνο φρούτα και ζάχαρη, σε αντίθεση με τα υπόλοιπα γλυκά που περιέχουν άμυλο, βούτυρο και άλλα παχυντικά και βλαβερά συστατικά.
Τα γλυκά κουταλιού είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, μειώνουν την αποθήκευση λίπους χάρη στις φυτικές τους ίνες και δεν περιέχουν καθόλου λιπαρά!
Ανάλογα με το είδος και τη συνταγή οι θερμίδες ποικίλουν, αλλά συνήθως δεν ξεπερνούν τις 200/ μερίδα. Πιο συγκεκριμένα Γλυκό του κουταλιού σταφύλι έχει 50 θερμίδες η μερίδα, το κεράσι 110 θερμίδες, το κυδώνι 80 θερμίδες.
Την επόμενη φορά που θα έχετε εκείνη την επίμονη ανάγκη για κάτι γλυκό προτιμήστε να φάτε μια μερίδα από τα αγαπημένο σας γλυκό κουταλιού.
Εάν έχετε όρεξη να δημιουργήσετε τότε δείτε παρακάτω τις συνταγές και καλή επιτυχία. Εάν όχι η Yoleni’s Meditterranien Food & Taste, έχει φροντίσει για έσας και με ένα κλικ θα έχετε τις γεύσεις που επιθυμείτε σπίτι σας.
Γλυκό κυδώνι με αμύγδαλο «Citrus» Αποκτήστε το
Γλυκό μήλο «Ήδιστον» Αποκτήστε το
Γλυκό αγριόσυκο «Γουμένισσες» Αποκτήστε το
Γλυκό ασπροκέρασο «Γουμένισσες» Αποκτήστε το
Γλυκό κεράσι Ρούπκα «Γουμένισσες» Αποκτήστε το
Συνταγή για βύσσινο ή κεράσι γλυκό
Υλικά:
• 2 κιλά βύσσινα
• 1/2 κούπα νερό
• 2 κιλά ζάχαρη
• 1/2 κουταλάκι ξινό ή 2 κουταλιές χυμό λεμονιού
1. Πλύντε τα βύσινα και στραγγίστε τα καλά. Αδειάστε τα σε απορροφητικό χαρτί, να στεγνώσουν. Αφαιρέστε με το ειδικό εργαλείο το κουκούτσι. Κάντε αυτή τη δουλειά επάνω από την κατσαρόλα όπου θα φτιάξετε το γλυκό, για να πέφτει μέσα το ζουμί που βγαίνει από τα βύσινα. Τα κουκούτσια ρίξτε τα σ’ ένα μπολ με το νερό.
2. ΄Οταν τελειώσει το καθάρισμα, σκεπάστε τα βύσινα με τη ζάχαρη και στραγγίστε επάνω σ’ αυτά το νερό όπου έχετε βάλει τα κουκούτσια. Αφήστε να σταθούν έτσι ως την επόμενη μέρα.
3. Βράστε το γλυκό, ώσπου να δέσει, αφαιρώντας τον αφρό που σχηματίζεται στην επιφάνεια. Λίγο πριν το κατεβάσετε, ρίξτε το ξινό ή το χυμό λεμονιού.
4. Κατεβάστε το από τη φωτιά κι αφήστε το να κρυώσει. Στο διάστημα αυτό, κουνήστε 5-6 φορές την κατσαρόλα, ανακατεύοντας το γλυκό. ΄Ετσι τα βύσινα φουσκώνουν και γίνονται μεγαλύτερα.
(πηγή: Οι Συνταγές της Παρέας)